High Tea

Een volledig verzorgde High Tea in ons unieke Engelse theehuis
Heb je zin om tot rust te komen en heerlijk te genieten van een warme kop thee met echte Engelse lekkernijen? Dan is onze volledige verzorgde High Tea iets voor jou. Onze High teas worden bereid met een selectie aan gerechten waaronder huisgemaakte soep, diverse hartige en zoete gebakjes en onbeperkt thee! Onze High Tea kan worden aangevraagd voor zowel kleine als grotere groepen.

Wat kan ik verwachten van de High Tea?

Je kunt een heerlijke, volledig verzorgde, ochtend of middag verwachten die in het teken staat van gezelligheid en genieten. Je neemt plaats in ons unieke theehuis die ingericht in Engelse sferen. Zelfs ons servies hebben we hier op aangepast. Het menu ziet er als volgt uit:
  • Vooraf een huisgemaakte soep
  • Hartige hapjes
  • Zoete hapjes
  • Onbeperkt thee
De kosten van de High Tea zijn € 24,50 per persoon (exclusief eventuele toeslagen).

High Tea reserveren

Wil je binnenkort komen genieten van een echte Engelse High Tea bij Teehus Ut 'e Tút? Reserveer dan van te voren een plekje via onze website! Na je reservering ontvang je van ons zo spoedig mogelijk een bevestiging.

High Tea in Friesland

Onze volledige verzorgde High Tea is uniek in Friesland. Je waant je in Engelse sferen door het unieke uiterlijk van ons theehuis. Nergens in de provincie Friesland vind je zo'n unieke plek om te genieten van een volledig verzorgde High Tea met onbeperkt thee.

Niet alleen in ons theehuis zelf kun je genieten van hartige en zoete hapjes, ook buiten op ons terras is het goed vertoeven en laat je je volledig verwennen. Lees ons High Tea Friesland blog

Meer informatie over onze High Tea

Wat is een High Tea?
Een High Tea is een gezellig evenement waar thee en gebak worden geserveerd met heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Onderdeel van een High Tea zijn onder andere thee en scones. 

Een High Tea kan zowel thuis gehouden worden als in een heus theehuis. Een High Tea hoort bij de echte Engelse cultuur. 
Hoe is de Engelse High Tea ontstaan?
Het begon allemaal op 24 april 1840 toen koningin Victoria haar 21e verjaardag vierde. Ze ontving een geschenk met een set porseleinen kopjes en schotels die werden gebruikt voor het serveren van thee. Nadat ze deze geschenken had ontvangen, besloot ze een feest te geven zodat haar vrienden en familieleden het met haar konden vieren. In eerste instantie werd de High Tea alleen geserveerd met thee en koekjes. Later werden hier nog meer hartige en zoete hapjes aan toegevoegd.
Wat zijn de kosten van de High Tea bij Teehus Ut 'e Tút?
De kosten voor een High Tea bij Teehûs Ut 'e Tút bedragen € 24,50 per persoon. De High Tea is volledig verzorgd en inclusief onbeperkt thee.

Bij intoleranties wordt er een toeslag van € 5 berekend bovenop het totaalbedrag van de High Tea.
Is het ook mogelijk om de High Tea vegetarisch te reserveren?
Absoluut! Je kunt de High Tea ook vegetarisch reserveren. Laat ons tijdens het maken van de reservering weten dat je deze voorkeur hebt.
Ik heb een intolerantie, kunnen jullie hier rekening mee houden?
Natuurlijk! Omdat wij alles zelf bereiden, kunnen wij rekening houden met eventuele intoleranties. Voor mensen met een intolerantie brengen wij echter een kleine toeslag van € 5,- extra in rekening bovenop de reguliere kosten van de High Tea.

Wij kunnen helaas geen rekening houden met intoleranties tegen gluten. Een glutenvrije High Tea is bij ons niet mogelijk.

Wij verzoeken je vriendelijk om eventuele intoleranties direct bij de reservering aan ons door te geven.
Kan ik mijn reservering annuleren?
Het is mogelijk om je reservering te annuleren. Reserveringen kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 24 uur voor aanvang. Annuleringen binnen 24 uur voor aanvang worden echter in rekening gebracht met 50% van het reserveringsbedrag.
Waar in Friesland is de High Tea?
De High Tea van Teehûs Ut 'e Tút is in Drachten te vinden. Drachten ligt in het oosten van Friesland.

Vanaf Groningen-Stad is ons theehuis ~30 minuten rijden.
Vanaf Leeuwarden is ons theehuis ~25 minuten rijden.
Vanaf Heerenveen is ons theehuis ~20 minuten rijden.

In Drachten is ons adres Stationsweg 97.

Zin in iets lichters? Reserveer dan een Afternoon Tea!
Voor € 12,95 per persoon, 5 zoete lekkernijen, inclusief onbeperkt verse thee.

Stationsweg 97 | 9201 GJ Drachten 
Tel: 0512 - 247 741 | Mail: info(@)utetut.nl
chevron-down